Водата - основен извор на живот

Она што е ретко е скапо,
Водата како најважна на
светот, напротив нема цена
(Платон, 427-347 п.н.)

ВОДАТА - Незаменлив сопатник на човекот, скротена, насочена, во изобилство и количества кои зборуваат за цивилизациските и културни потреби, немилосрдно се исцрпува, а уште повеќе загадува. Повеќе >>

ЕЛЕКТРОНСКА НАПЛАТА НА СМЕТКИ

За користење на услугите потребно е да се најавите на системот на

www.evodovod-ohrid.com.mk
Штеди ја водата
Што секој од нас може да направи за заштеда на водата:  
- не излевајте ги старите моторни масла и другите нафтени деривати во канализација или потоци и реки
- штедливо користете ја водата при туширање, готвење, миење на раце и заби
- во летните месеци тревниците, градините и цвеќето залевајте ги во вечерните часови, за земјата што подолго да ја задржи водата. Повеќе >>
НАЈНОВИ ВЕСТИ

 
СВЕТСКИ ДЕН НА ВОДИТЕ 22 МАРТ - 2009
23.03.09
"ВОДАТА-БЕЗ ГРАНИЦИ-ГО ПОВРЗУВА СВЕТОТ"

Водата има посебно место во нашата планета. Таа го дава животот и овозможува негов развиток и создавање на нов. Таа е дел од секое живо суштество.
Водата е животна енергија на земјата.


Со цел да се фокусира јавното внимание на критичните прашања поврзани со водата во денешницата, во 1992 год. во Рио де Женеиро, Бразил, Генералното собрание на Обединетите Нации, го назначи 22 Март како Меѓународен ден на водата.Мотото на Светскиот ден на водата за 2009 год. е:..   Повеќе »
 
СРЕДБА НА МЈП-ПРОАКВА Р.Е. ВОДОВОД ОХРИД СО УЧЕНИЦИТЕ...
23.03.09
ДA ЈА ЧУВАМЕ ВОДАТА БИДЕЈКИ БЕЗ НЕА НЕМА ЖИВОТ


Со оваа порака која ја упатија учениците од основните училишта во општина Охрид во просториите на МЈП-Проаква Р.Е.Водовод Охрид се одбележа Светскиот ден на водата. Преку ликовниот конкурс на тема Водата без граници го поврзува светот учениците ја покажаа својата креативнос и упатија порака за значењето на водата во секојдневниот живот и нејзиното рационално користење, штедење и заштита од загадување...   Повеќе »
 
Наплатeн пункт во Трговскиот центар Трудбеник
26.11.08
МЈП-Проаква Р.Е.Водовод Охрид ги информира своите корисници дека сметките за потрошена вода можат да ги платат и во Наплатниот пункт во Трговскиот центар Трудбеник.
Со овој Наплатен пункт посебно ќе им се олесни плаќањето на сметките за вода ... ..   Повеќе »
 
 
< Претходна 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 : 7 : 8 : 9 : 10 : 11 : 12 : 13 : 14 : 15 : 16 : 17 : 18 : 19 : 20 : 21 : 22 : 23 : 24 : 25 : 26 : 27 : 28 : 29 : 30 : 31 : 32 : 33 : 34 :   Следна >
СООПШТЕНИЕ
СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.
Со одлука на Организацијата на Обединетите нации 22Март е прогласен за Светски ден на водите, а целата наредна деценија од 2005 до 2015 година ја имаат прогласено за меѓународна деценија за заштита и зачувување на водата на Земјата или почеток на деценијата Вода за живот. Повеќе >>