Водата - основен извор на живот

Она што е ретко е скапо,
Водата како најважна на
светот, напротив нема цена
(Платон, 427-347 п.н.)

ВОДАТА - Незаменлив сопатник на човекот, скротена, насочена, во изобилство и количества кои зборуваат за цивилизациските и културни потреби, немилосрдно се исцрпува, а уште повеќе загадува. Повеќе >>

ЕЛЕКТРОНСКА НАПЛАТА НА СМЕТКИ

За користење на услугите потребно е да се најавите на системот на

www.evodovod-ohrid.com.mk
Штеди ја водата
Што секој од нас може да направи за заштеда на водата:  
- не излевајте ги старите моторни масла и другите нафтени деривати во канализација или потоци и реки
- штедливо користете ја водата при туширање, готвење, миење на раце и заби
- во летните месеци тревниците, градините и цвеќето залевајте ги во вечерните часови, за земјата што подолго да ја задржи водата. Повеќе >>
НАЈНОВИ ВЕСТИ

 
Реконструкција на дел од водоводната мрежа
03.06.13
Eкипите на Р.Е. Водовод Охрид денес, Вторник 04.06.2013год. ќе вршат реконструкција на дел од водоводната мрежа..   Повеќе »
 
РЕДОВНО ИЗМИВАЊЕ НА ВОДОВОДНАТА МРЕЖА ПРЕД ПОЧЕТОКОТ НА ЛЕТНАТА СЕЗОНА
22.04.13
На ден Среда 24.04.2013 година со почеток од 00:00 часот до 18:00 часот екипите на Р.Е. Водовод Охрид ќе вршат интервенција на водоводната мрежа..   Повеќе »
 
Прекин во водоснабдувањето во зависност од најавените интервенции на МЕПСО А.Д.
12.04.13
МЈП-Проаква Р.Е.Водовод Охрид ги известува своите корисници дека поради најавените прекини со електрична енергија од страна на МЕПСО А.Д. ќе има прекин на работа на Пумпната станица Дрвара поради што дел од корисниците во стариот дел на градот ќе имаат прекин во снабдувањето со вода...   Повеќе »
 
 
< Претходна 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 : 7 : 8 : 9 : 10 : 11 : 12 : 13 : 14 : 15 : 16 : 17 : 18 : 19 : 20 : 21 : 22 : 23 : 24 : 25 : 26 : 27 : 28 : 29 : 30 : 31 : 32 : 33 : 34 : 35   Следна >
СООПШТЕНИЕ
СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.
Со одлука на Организацијата на Обединетите нации 22Март е прогласен за Светски ден на водите, а целата наредна деценија од 2005 до 2015 година ја имаат прогласено за меѓународна деценија за заштита и зачувување на водата на Земјата или почеток на деценијата Вода за живот. Повеќе >>