Водата - основен извор на живот

Она што е ретко е скапо,
Водата како најважна на
светот, напротив нема цена
(Платон, 427-347 п.н.)

ВОДАТА - Незаменлив сопатник на човекот, скротена, насочена, во изобилство и количества кои зборуваат за цивилизациските и културни потреби, немилосрдно се исцрпува, а уште повеќе загадува. Повеќе >>

ЕЛЕКТРОНСКА НАПЛАТА НА СМЕТКИ

За користење на услугите потребно е да се најавите на системот на

www.evodovod-ohrid.com.mk
Штеди ја водата
Што секој од нас може да направи за заштеда на водата:  
- не излевајте ги старите моторни масла и другите нафтени деривати во канализација или потоци и реки
- штедливо користете ја водата при туширање, готвење, миење на раце и заби
- во летните месеци тревниците, градините и цвеќето залевајте ги во вечерните часови, за земјата што подолго да ја задржи водата. Повеќе >>
НАЈНОВИ ВЕСТИ

 
ЕЛЕКТРОНСКА ДОСТАВА НА ФАКТУРИ!
03.04.15
Заклучно со март 2015 година МЈП ПРОАКВА Р.Е. Водовод Охрид воведува електорнска достава на фактурите за правни лица. Оваа доставата, првенствено, ќе се врши на службените е-маил адреси преземени од Централен регистер на Р.Македонија.
Како корисник нашите услуги, должни сте да дадете изјава за согласност за електронска достава на фактурите......   Повеќе »
 
НОВА ВОДОВОДНА ЛИНИЈА НА УЛИЦА БУДВA
07.11.14
Екипите на МЈП ПРОАКВА РЕ Водовод Охрид на ден 07.11.2014 година завршија со изведба на крак од нова водоводна линија на улицата Будва пред предвидениот рок.Профилот на линијата изнесува.....   Повеќе »
 
НОВА ВОДОВОДНА ЛИНИЈА ВО НАСЕЛБА РАЧА!
30.10.14
МЈП ПРОАКВА Р.Е. Водовод Охрид во координација со Секторот за комунални дејности, сообраќај и улици, врши изведба на нова водоводна линија ф 63мм во должина од 160 м во насeлбата Рача. Понатака ќе се изврши и преприклучување кон водоводната линија на дваесеттина домаќинства со цел - подобрување на квалитетот на водоснабдувањето во населбата...   Повеќе »
 
 
< Претходна 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 : 7 : 8 : 9 : 10 : 11 : 12 : 13 : 14 : 15 : 16 : 17 : 18 : 19 : 20 : 21 : 22 : 23 : 24 : 25 : 26 : 27 : 28 : 29 : 30 : 31 : 32 : 33 : 34 : 35   Следна >
СООПШТЕНИЕ
СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.
Со одлука на Организацијата на Обединетите нации 22Март е прогласен за Светски ден на водите, а целата наредна деценија од 2005 до 2015 година ја имаат прогласено за меѓународна деценија за заштита и зачувување на водата на Земјата или почеток на деценијата Вода за живот. Повеќе >>