Водата - основен извор на живот

Она што е ретко е скапо,
Водата како најважна на
светот, напротив нема цена
(Платон, 427-347 п.н.)

ВОДАТА - Незаменлив сопатник на човекот, скротена, насочена, во изобилство и количества кои зборуваат за цивилизациските и културни потреби, немилосрдно се исцрпува, а уште повеќе загадува. Повеќе >>

ЕЛЕКТРОНСКА НАПЛАТА НА СМЕТКИ

За користење на услугите потребно е да се најавите на системот на

www.evodovod-ohrid.com.mk
Штеди ја водата
Што секој од нас може да направи за заштеда на водата:  
- не излевајте ги старите моторни масла и другите нафтени деривати во канализација или потоци и реки
- штедливо користете ја водата при туширање, готвење, миење на раце и заби
- во летните месеци тревниците, градините и цвеќето залевајте ги во вечерните часови, за земјата што подолго да ја задржи водата. Повеќе >>
НАЈНОВИ ВЕСТИ

 
Реконструираната водоводна линија на ул. Сатеска
11.11.15
МЈП Проаква РЕ Водовод Охрид денес ја пушти во употреба реконструираната водоводна линија на ул. Сатеска. Со реконструкцијата беа поставени нови полиетиленски цевки профил ф 63mm во должина од 80m кон која ќе се вршат преприклучувања на околните индивидуални објекти...   Повеќе »
 
Изведба на нова водоводна линија
28.10.15
Со цел подобрување на водоснабдувањето МЈП Проаква РЕ Водовод Охрид започна со изведба на нова главна водоводна линија ф160mm во с. Лескоец. Проектот кој се реализира во соработка со Секторот за комунални дејности, сообраќај и улици при Општина Охрид, ќе се реализира во три фази од кои првата во должина од 500m...   Повеќе »
 
Реконструкција на ул. Питу Гули
03.07.15
Во склоп на комплетната реконструкција на ул. Питу Гули од страна на Општина Охрид, МЈП Проаква - РЕ Водовод Охрид..   Повеќе »
 
 
< Претходна 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 : 7 : 8 : 9 : 10 : 11 : 12 : 13 : 14 : 15 : 16 : 17 : 18 : 19 : 20 : 21 : 22 : 23 : 24 : 25 : 26 : 27 : 28 : 29 : 30 : 31 : 32 : 33 : 34 : 35   Следна >
СООПШТЕНИЕ
СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.
Со одлука на Организацијата на Обединетите нации 22Март е прогласен за Светски ден на водите, а целата наредна деценија од 2005 до 2015 година ја имаат прогласено за меѓународна деценија за заштита и зачувување на водата на Земјата или почеток на деценијата Вода за живот. Повеќе >>