Дома
Главно мени

Дома

Водоснабдување

Канализационен систем

Примарен колектор

Хидротехнички услови

Наплатен центар

Обрасци

Каква вода пиеме?

Совети

За викенд корисници

Кутија за корисници

СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.  Повеќе >>
Одлука од Регулаторна комисија за енергетика на Република Македонија
03.01.18

Врз основа на Законот за утврдување на цени на водни услуги (Сл.весник на РМ бр. 7/2016) и согласно Решението на Регулаторната комисија за енергетика на Р.Македонија бр.УП1 бр.08-102/17 од 11.09.17 год, Управниот одбор на МЈП Проаква Струга донесе одлука за утврдување на тарифи за вода на седницата одржана на ден 22.12.2017 год, потврдена со одлука на Советот на Општина Охрид.

Од 01.01.2018 год цената на водата се утврдува во вид на варијабилен и фиксен надоместок и тоа:
Физички лица
- варијабилен надоместок 25,52 ден/м3
- фиксен надоместок 70 ден
Правни лица
- варијабилен надоместок 39,20 ден/м3
фиксен надоместок 100 ден
СООПШТЕНИЕ
АНКЕТА
Дали сте задоволни од работата на службите на МЈП-Проаква?
Да, задоволни сме од работата на службите на МЈП-Проаква
Не, нема редовно читање на водомерното броило
Не, треба да се подобри редовноста во доставување на сметките
Да, МЈП-Проаква нуди можност за плаќање на заостанатиот долг на рати