Водата - основен извор на живот

Она што е ретко е скапо,
Водата како најважна на
светот, напротив нема цена
(Платон, 427-347 п.н.)

ВОДАТА - Незаменлив сопатник на човекот, скротена, насочена, во изобилство и количества кои зборуваат за цивилизациските и културни потреби, немилосрдно се исцрпува, а уште повеќе загадува. Повеќе >>

ЕЛЕКТРОНСКА НАПЛАТА НА СМЕТКИ

За користење на услугите потребно е да се најавите на системот на

www.evodovod-ohrid.com.mk
Штеди ја водата
Што секој од нас може да направи за заштеда на водата:  
- не излевајте ги старите моторни масла и другите нафтени деривати во канализација или потоци и реки
- штедливо користете ја водата при туширање, готвење, миење на раце и заби
- во летните месеци тревниците, градините и цвеќето залевајте ги во вечерните часови, за земјата што подолго да ја задржи водата. Повеќе >>
НАЈНОВИ ВЕСТИ

 
СКЛУЧИ ДОГОВОР НА РАТИ БЕЗ КАМАТА!
15.06.20
Се известуваат сите корисници (физички и правни лица) на услугите на ЈП ВОДОВОД Охрид, дека како дел од мерките за справување со економските последици настанати од вирусот COVID 19 , Управниот одбор на ЈП ВОДОВОД Охрид на седницата одржана на ден 12.06.2020 година донесе одлука за репрограмирање на долгови на корисници за услуги од водоснабдување, без камата за задоцнето плаќање. Физичките и правните лица кои ќе го платат заостанатиот (главен) долг еднократно, истиот го плаќаат без пресметана камата за задоцнето плаќање. Акцијата за склучување на договори за плаќање на рати без камата , започнува од 15.06.2020 заклучно со 15.09.2020 година и истите ќе се склучуваат само во правната служба на ЈП ВОДОВОД Охрид – Дирекција...   Повеќе »
 
ДЕМАНТ
09.04.20
Демант од В.Д. Директорот на ЈП Водовод Охрид за манипулативните текстови во одредени медиуми..   Повеќе »
 
ИЗВЕСТУВАЊЕ ВО ВРСКА СО COVID 19
13.03.20
Согласно препораките од Владата на Република Северна Македонија за преземање на мерки за превенција против ширење на вирусот COVID 19 , ЈП ВОДОВОД Охрид Испраќа апел до сите корисници на услугите, во наредниот период доколку е возможно да се избегнува физичко присуство односно за сите потребни информации да се користат телефоните за контакт : 046/ 250 -120 , 046/230-020, 046/254-179 , дежурна служба за интервенции 075/212 -901 , официјалниот мејл: javnost@vodovod-ohrid.com.mk а уплатите најдобро е да се вршат по електронски пат или на веб страната за електронско плаќање www.evodovod-ohrid.com.mk ..   Повеќе »
 
 
< Претходна 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 : 7 : 8 : 9 : 10 : 11 : 12 : 13 : 14 : 15 : 16 : 17 : 18 : 19 : 20 : 21 : 22 : 23 : 24 : 25 : 26 : 27 : 28 : 29 : 30   Следна >
СООПШТЕНИЕ
СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.
Со одлука на Организацијата на Обединетите нации 22Март е прогласен за Светски ден на водите, а целата наредна деценија од 2005 до 2015 година ја имаат прогласено за меѓународна деценија за заштита и зачувување на водата на Земјата или почеток на деценијата Вода за живот. Повеќе >>