Водата - основен извор на живот

Она што е ретко е скапо,
Водата како најважна на
светот, напротив нема цена
(Платон, 427-347 п.н.)

ВОДАТА - Незаменлив сопатник на човекот, скротена, насочена, во изобилство и количества кои зборуваат за цивилизациските и културни потреби, немилосрдно се исцрпува, а уште повеќе загадува. Повеќе >>

ЕЛЕКТРОНСКА НАПЛАТА НА СМЕТКИ

За користење на услугите потребно е да се најавите на системот на

www.evodovod-ohrid.com.mk
Штеди ја водата
Што секој од нас може да направи за заштеда на водата:  
- не излевајте ги старите моторни масла и другите нафтени деривати во канализација или потоци и реки
- штедливо користете ја водата при туширање, готвење, миење на раце и заби
- во летните месеци тревниците, градините и цвеќето залевајте ги во вечерните часови, за земјата што подолго да ја задржи водата. Повеќе >>
НАЈНОВИ ВЕСТИ

 
ИНФОРМАЦИЈА ЗА КОРИСНИЦИТЕ!!!
31.08.11
Со донесување на Законот за изменување и дополнување на законот за извршување ("Службен весник на Република Македонија бр.83/09) и Законот за изменување на Законот за извршување ("Службен весник на Република Македонија бр. 88/10") се креираше системот на трансфер на извршните предмети од судовите кај нотарите и извршителите.....   Повеќе »
 
АПЕЛ ДО ГРАЃАНИТЕ!
31.08.11
Почитувани корисници ,
Да ги почитуваме законските обврски согласно Законот за снабдување со вода за пиење и одведување на урбани отпадни води ‘‘сл.весник на Р.Македонија ‘‘бр.68/05 од 05.10.2004

МЈП-Проаква Р.Е.Водовод-Охрид вложува огромни напори за редовно,континуирано и квалитетно снабдување на своите корисници со вода за пиење.Овој тренд на вакво снабдување ќе продолжи и натаму , но во многу ќе зависи од редовното плаќање на сметките за потрошена вода и од меѓусебната соработка на претпријатието со своите корисници. ..   Повеќе »
 
АПЕЛ ДО ЖИТЕЛИТЕ НА с.ЛЕСКОЕЦ!!!
24.06.11
Поради зголемено оптоварување на водоснабдутелниот систем и намалување на водениот потенцијал особено во летниот период, бво горните зоне на с.Лескоец има недостиг на вода и значително намалување на притисокот. Најсериозна причина за недостигот од вода за пиење е наводнувањето на градините и тревните површин од страна на жителите на с.Лескоец. Апелираме до сите корисници од с.Лескоец кое што имаат бавчи, тревници и сл. да прекинат со водонаводнување во период од 07:00 ч. наутро до 19:00 ч. во текот на целата летна сезона односно од 1 Јули до 20 Август, зато што тоа е заеднички интерес за сите...   Повеќе »
 
 
< Претходна 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 : 7 : 8 : 9 : 10 : 11 : 12 : 13 : 14 : 15 : 16 : 17 : 18 : 19 : 20 : 21 : 22 : 23 : 24 : 25 : 26 : 27 : 28 : 29 : 30 : 31 : 32 : 33 : 34 : 35   Следна >
СООПШТЕНИЕ
СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.
Со одлука на Организацијата на Обединетите нации 22Март е прогласен за Светски ден на водите, а целата наредна деценија од 2005 до 2015 година ја имаат прогласено за меѓународна деценија за заштита и зачувување на водата на Земјата или почеток на деценијата Вода за живот. Повеќе >>