Дома
Главно мени

Дома

Водоснабдување

Канализационен систем

Примарен колектор

Хидротехнички услови

Наплатен центар

Обрасци

Каква вода пиеме?

Совети

За викенд корисници

Кутија за корисници

СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.  Повеќе >>
Потпишан Меморандум за соработка помеѓу МЈП Проаква и Општина Охрид и претставници од компанија за водоснабдување од град Будимпешта Унгарија
06.12.13

На Бизнис Форумот за привлекување на странски инвестиции кој се одржа во Скопје се оствари средба со општина Охрид и МЈП - Проаква и генералниот директор на водоснабдителната компанија од град Будимпешта на која се потпиша Меморандум за соработка помеѓу компанија за водоснабдување од град Будимпешта - Унгарија и МЈП Проаква и Општина Охрид.

Целта на потпишување на овој меморандум е

- размена и пренесување на позитивни искуства во менаџирањето на двете претпријатија од областа на водоснабдувањето, како и заштита на човековата околина и Охридското Езеро.

- Размена на искуства за полесен пристап до европските фондови за формите на финансирање во изградбата на водоснабдителната инфраструктура и објектите од канализациониот и колекторскиот систем
СООПШТЕНИЕ
АНКЕТА
Дали сте задоволни од работата на службите на МЈП-Проаква?
Да, задоволни сме од работата на службите на МЈП-Проаква
Не, нема редовно читање на водомерното броило
Не, треба да се подобри редовноста во доставување на сметките
Да, МЈП-Проаква нуди можност за плаќање на заостанатиот долг на рати