Водата - основен извор на живот

Она што е ретко е скапо,
Водата како најважна на
светот, напротив нема цена
(Платон, 427-347 п.н.)

ВОДАТА - Незаменлив сопатник на човекот, скротена, насочена, во изобилство и количества кои зборуваат за цивилизациските и културни потреби, немилосрдно се исцрпува, а уште повеќе загадува. Повеќе >>

ЕЛЕКТРОНСКА НАПЛАТА НА СМЕТКИ

За користење на услугите потребно е да се најавите на системот на

www.evodovod-ohrid.com.mk
Штеди ја водата
Што секој од нас може да направи за заштеда на водата:  
- не излевајте ги старите моторни масла и другите нафтени деривати во канализација или потоци и реки
- штедливо користете ја водата при туширање, готвење, миење на раце и заби
- во летните месеци тревниците, градините и цвеќето залевајте ги во вечерните часови, за земјата што подолго да ја задржи водата. Повеќе >>
НАЈНОВИ ВЕСТИ

 
ИЗВЕСТУВАЊЕ ВО ВРСКА СО COVID 19
13.03.20
Согласно препораките од Владата на Република Северна Македонија за преземање на мерки за превенција против ширење на вирусот COVID 19 , ЈП ВОДОВОД Охрид Испраќа апел до сите корисници на услугите, во наредниот период доколку е возможно да се избегнува физичко присуство односно за сите потребни информации да се користат телефоните за контакт : 046/ 250 -120 , 046/230-020, 046/254-179 , дежурна служба за интервенции 075/212 -901 , официјалниот мејл: javnost@vodovod-ohrid.com.mk а уплатите најдобро е да се вршат по електронски пат или на веб страната за електронско плаќање www.evodovod-ohrid.com.mk ..   Повеќе »
 
СООПШТЕНИЕ
02.01.20
Се известуваат сите корисници на услугите на ЈП Водовод Охрид дека со Одлуки на Советот на Општина Охрид и Советот на Општина Струга на ден 23.12.2019 год престана со работа правниот субјект МЈП ПРОАКВА и од 24.12.2019 год отпочна со работа новото јавно претпријатие ЈП Водовод Охрид...   Повеќе »
 
Деветмесечен финансиски извештај на МЈП Проаква, Р.Е.Водовод Охрид
30.09.19
Деветмесечен финансиски извештај..   Повеќе »
 
 
< Претходна 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 : 7 : 8 : 9 : 10 : 11 : 12 : 13 : 14 : 15 : 16 : 17 : 18 : 19 : 20 : 21 : 22 : 23 : 24 : 25 : 26 : 27 : 28 : 29 : 30 : 31 : 32 : 33 : 34 :   Следна >
СООПШТЕНИЕ
СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.
Со одлука на Организацијата на Обединетите нации 22Март е прогласен за Светски ден на водите, а целата наредна деценија од 2005 до 2015 година ја имаат прогласено за меѓународна деценија за заштита и зачувување на водата на Земјата или почеток на деценијата Вода за живот. Повеќе >>