Дома
Главно мени

Дома

Водоснабдување

Канализационен систем

Примарен колектор

Хидротехнички услови

Наплатен центар

Обрасци

Каква вода пиеме?

Совети

За викенд корисници

Кутија за корисници

СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.  Повеќе >>
ЗАШТИТЕТЕ ГО ВОДОМЕРОТ ОД МРЗНЕЊЕ!
18.11.13

Известување за превенција од мрзнење на водомерите и водоводната инсталација!
Како последица на зимските температури постои можност за разни дефекти на водомерите предизвикани од мрзнење, затоа е потребно истите да се заштитат.
Посебно ги известуваме сите наши корисници кои се сопственици на викенд куќи, а не живеат постојано во нив да ја испуштат водата од главниот шибер за да не замрзне водата со што би се спречило пукање на цевки и слични дефекти.

КАКО ДА ГО ЗАШТИТИТЕ ВОДОМЕРОТ ОД МРЗНЕЊЕ ?
- обвивање на водомерот со изолационен покров
- покривање на шахтата со изолационен материјал(тервол, стиропор)

НАПОМЕНА: Се известуваат корисниците дека за пукнато стакло на водомер се наплаќа 600,00 ден.
СООПШТЕНИЕ
АНКЕТА
Дали сте задоволни од работата на службите на МЈП-Проаква?
Да, задоволни сме од работата на службите на МЈП-Проаква
Не, нема редовно читање на водомерното броило
Не, треба да се подобри редовноста во доставување на сметките
Да, МЈП-Проаква нуди можност за плаќање на заостанатиот долг на рати