Дома
Главно мени

Дома

Водоснабдување

Канализационен систем

Примарен колектор

Хидротехнички услови

Наплатен центар

Обрасци

Каква вода пиеме?

Совети

За викенд корисници

Кутија за корисници

СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.  Повеќе >>
НЕМА ВЕЌЕ ПОСКАПА ВОДА НАД ЛИМИТ И НЕМА ВЕЌЕ "САМ ПЛАЌА"
25.01.18

МЈП Проаква Струга Р.Е. Водовод Охрид донесе одлука за укинување на опцијата за плаќање "САМ ПЛАЌА" која во минатото се практикуваше во наплатните центри, во банките и сл.

Почнувајќи од 01.02.2018 год корисниците на услуги на МЈП Проаква кои што сакаат да платат односно пријават состојба за изготвување на сметка ќе треба да се јават на тел. број 046 230 020 од 20ти до 25ти во месецот, да побара инкасатор или контролор да ја прочита состојбата на броилото или лично да дојдат во Одделението за автоматска обработка на податоците во Дирекција - Билјанини извори.
Оваа одлука е донесена со цел да се обезбедат точни податоци и поголема контрола заради заштита на потрошувачите.
Во спротивно ќе бидеме приморани уплатата на непрочитана состојба да Ви ја вратиме.

Со новата тарифа, по одлуката од Регулаторната комисија за енергетија на Р.Македонија, нема веќе пресметување на вода над лимит по дупла цена.
СООПШТЕНИЕ
АНКЕТА
Дали сте задоволни од работата на службите на МЈП-Проаква?
Да, задоволни сме од работата на службите на МЈП-Проаква
Не, нема редовно читање на водомерното броило
Не, треба да се подобри редовноста во доставување на сметките
Да, МЈП-Проаква нуди можност за плаќање на заостанатиот долг на рати