Дома
Главно мени

Дома

Водоснабдување

Канализационен систем

Примарен колектор

Хидротехнички услови

Наплатен центар

Обрасци

Каква вода пиеме?

Совети

За викенд корисници

Кутија за корисници

СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.  Повеќе >>
Нелегалните приклучоци причина за недостатокот на вода
07.08.17

При вршење на контрола од страна на екипи на МЈП Проаква, Р.Е.Водовод Охрид, во околните села, констатирани се бројни нерегуларности и злоупотреби во поглед водоснабдувањето од страна на корисниците.
Имено, на лице место е утврдено неовластено користење на вода од системот, манипулирани водомерни броила, нелегални приклучоци на мрежата и слично, што уште повеќе го отежнува квалитетот и обемот на водоснабдувањето во летни услови.

Им укажуваме на граѓаните дека ваквото противправно дејствување претставува основ за кривична и граѓанска одговорност, кое ги доведува во нерамноправна положба останатите корисници и за кое ќе бидат поведени соодветни постапки пред надлежни органи.

Воедно, ги повикуваме сите корисници рационално да ја користат водата заради лошата хидролошка состојба.
СООПШТЕНИЕ
АНКЕТА
Дали сте задоволни од работата на службите на МЈП-Проаква?
Да, задоволни сме од работата на службите на МЈП-Проаква
Не, нема редовно читање на водомерното броило
Не, треба да се подобри редовноста во доставување на сметките
Да, МЈП-Проаква нуди можност за плаќање на заостанатиот долг на рати