Дома
Главно мени

Дома

Водоснабдување

Канализационен систем

Примарен колектор

Хидротехнички услови

Наплатен центар

Обрасци

Каква вода пиеме?

Совети

За викенд корисници

Кутија за корисници

СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.  Повеќе >>
Преприклучување на водоводна линија на улица Димитар Влахов поради изведување на нестручно поврзување на водоводна линија од страна на фирма изведувач во 2011 год
28.02.14

Преприклучување на водоводна линија на улица Димитар Влахов поради изведување на нестручно поврзување на водоводна линија од страна на фирма изведувач во 2011 год

МЈППроаква Р.Е.Водовод Охрид на улица Димитар Влахов изврши преприклучување на водоводната линија према улица Мите Богоески.

Претходно во 2011 год.по налог на Општина Охрид од страна на изведувач е извршено нестручно поврзување на главната водоводна линија со несоодеветен профил ¾ поради што се јавува недостаток на водоснабдувањето посебно во летниот период .

Исто така приклучувањето од фирмата изведувач е направено неовластено без согласност и надзор од МЈППроаква како единствено претпријатие надлежно за приклучување на водоводната мрежа.

Со оваа интервенција и нов приклучок на главниот цевовод на улица Димитар Влахов ќе се реши проблемот со водоснабдувањето на тој стамбен комплекс
СООПШТЕНИЕ
АНКЕТА
Дали сте задоволни од работата на службите на МЈП-Проаква?
Да, задоволни сме од работата на службите на МЈП-Проаква
Не, нема редовно читање на водомерното броило
Не, треба да се подобри редовноста во доставување на сметките
Да, МЈП-Проаква нуди можност за плаќање на заостанатиот долг на рати