Водата - основен извор на живот

Она што е ретко е скапо,
Водата како најважна на
светот, напротив нема цена
(Платон, 427-347 п.н.)

ВОДАТА - Незаменлив сопатник на човекот, скротена, насочена, во изобилство и количества кои зборуваат за цивилизациските и културни потреби, немилосрдно се исцрпува, а уште повеќе загадува. Повеќе >>

ЕЛЕКТРОНСКА НАПЛАТА НА СМЕТКИ

За користење на услугите потребно е да се најавите на системот на

www.evodovod-ohrid.com.mk
Штеди ја водата
Што секој од нас може да направи за заштеда на водата:  
- не излевајте ги старите моторни масла и другите нафтени деривати во канализација или потоци и реки
- штедливо користете ја водата при туширање, готвење, миење на раце и заби
- во летните месеци тревниците, градините и цвеќето залевајте ги во вечерните часови, за земјата што подолго да ја задржи водата. Повеќе >>
НАЈНОВИ ВЕСТИ

 
НОВА ВОДОВОДНА ЛИНИЈА НА УЛИЦА НАДА ФИЛЕВА
07.05.09
Со цел да се подобри водоснабдувањето на ул. Нада Филева, МЈП- ПРОАКВА Р.Е. Водовод Охрид врши изградба на нова водоводна линија. Должината на новата водоводна линија Ф110 ќе биде со должина од 400 метри..   Повеќе »
 
АКЦИЈА ЗА ИСКЛУЧУВАЊЕ НА СИТЕ ФИЗИЧКИ И ПРАВНИ ЛИЦА ОД СИСТЕМОТ ЗА ВОДОСНАБДУВАЊЕ...
08.04.09
Акција за исклучување на сите физички и правни лица од системот за водоснабдување на оние корисници кои навреме не ги подмириле сметките за вода, колектор и канализација.

МЈП Проаква Р.Е. Водовод - Охрид ги известува сите физички и правни лица, корисници на водоснабдителниот систем дека нашите мобилни екипи вршат исклучување од системот за водоснабдување на оние корисници кои навреме не ги подмириле сметките за вода, колектор и канализација.....   Повеќе »
 
СВЕТСКИ ДЕН НА ВОДИТЕ 22 МАРТ - 2009
23.03.09
"ВОДАТА-БЕЗ ГРАНИЦИ-ГО ПОВРЗУВА СВЕТОТ"

Водата има посебно место во нашата планета. Таа го дава животот и овозможува негов развиток и создавање на нов. Таа е дел од секое живо суштество.
Водата е животна енергија на земјата.


Со цел да се фокусира јавното внимание на критичните прашања поврзани со водата во денешницата, во 1992 год. во Рио де Женеиро, Бразил, Генералното собрание на Обединетите Нации, го назначи 22 Март како Меѓународен ден на водата.Мотото на Светскиот ден на водата за 2009 год. е:..   Повеќе »
 
 
< Претходна 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 : 7 : 8 : 9 : 10 : 11 : 12 : 13 : 14 : 15 : 16 : 17 : 18 : 19 : 20 : 21 : 22 : 23 : 24 : 25 : 26 : 27 : 28 : 29 : 30 : 31 : 32 : 33 : 34 : 35   Следна >
СООПШТЕНИЕ
СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.
Со одлука на Организацијата на Обединетите нации 22Март е прогласен за Светски ден на водите, а целата наредна деценија од 2005 до 2015 година ја имаат прогласено за меѓународна деценија за заштита и зачувување на водата на Земјата или почеток на деценијата Вода за живот. Повеќе >>