Водата - основен извор на живот

Она што е ретко е скапо,
Водата како најважна на
светот, напротив нема цена
(Платон, 427-347 п.н.)

ВОДАТА - Незаменлив сопатник на човекот, скротена, насочена, во изобилство и количества кои зборуваат за цивилизациските и културни потреби, немилосрдно се исцрпува, а уште повеќе загадува. Повеќе >>

ЕЛЕКТРОНСКА НАПЛАТА НА СМЕТКИ

За користење на услугите потребно е да се најавите на системот на

www.evodovod-ohrid.com.mk
Штеди ја водата
Што секој од нас може да направи за заштеда на водата:  
- не излевајте ги старите моторни масла и другите нафтени деривати во канализација или потоци и реки
- штедливо користете ја водата при туширање, готвење, миење на раце и заби
- во летните месеци тревниците, градините и цвеќето залевајте ги во вечерните часови, за земјата што подолго да ја задржи водата. Повеќе >>
НАЈНОВИ ВЕСТИ

 
Потпишан Меморандум за соработка помеѓу МЈП Проаква и Општина Охрид и претставници од компанија за водоснабдување од град Будимпешта Унгарија
06.12.13
На Бизнис Форумот за привлекување на странски инвестиции кој се одржа во Скопје се оствари средба со општина Охрид и МЈП - Проаква и генералниот директор на водоснабдителната компанија од град Будимпешта на која се потпиша Меморандум за соработка помеѓу компанија за водоснабдување од град Будимпешта - Унгарија и МЈП Проаква и Општина Охрид..   Повеќе »
 
ПОСЕТА НА Р.Е. ВОДОВОД - ОХРИД ОД СТРАНА НА УЧЕНИЦИТЕ И ЗАПОЗНАВАЊЕ СО ЗНАЧЕЊЕТО НА ВОДАТА КАКО ЕДЕН ОД НЕОПХОДНИТЕ УСЛОВИ ЗА ЖИВОТ НА ЗЕМЈАТА
22.11.13
Како дел од наставната програма учениците од I - IV одд. ја изучуваат темата “Водата еден од неопходните услови за живот на Земјата”.
По тој повод учениците од О.У "Св.Климент Охридски" ја посетија MJП - Проаква Р.Е. Водовод - Охрид..   Повеќе »
 
ЗАШТИТЕТЕ ГО ВОДОМЕРОТ ОД МРЗНЕЊЕ!
18.11.13
Како последица на зимските температури постои можност за разни дефекти на водомерите предизвикани од мрзнење, затоа е потребно истите да се заштитат.
Посебно ги известуваме сите наши корисници кои се сопственици на викенд куќи, а не живеат постојано во нив да ја испуштат водата ..   Повеќе »
 
 
< Претходна 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 : 7 : 8 : 9 : 10 : 11 : 12 : 13 : 14 : 15 : 16 : 17 : 18 : 19 : 20 : 21 : 22 : 23 : 24 : 25 : 26 : 27 : 28 : 29 : 30 : 31 : 32 : 33 : 34 : 35   Следна >
СООПШТЕНИЕ
СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.
Со одлука на Организацијата на Обединетите нации 22Март е прогласен за Светски ден на водите, а целата наредна деценија од 2005 до 2015 година ја имаат прогласено за меѓународна деценија за заштита и зачувување на водата на Земјата или почеток на деценијата Вода за живот. Повеќе >>