Водата - основен извор на живот

Она што е ретко е скапо,
Водата како најважна на
светот, напротив нема цена
(Платон, 427-347 п.н.)

ВОДАТА - Незаменлив сопатник на човекот, скротена, насочена, во изобилство и количества кои зборуваат за цивилизациските и културни потреби, немилосрдно се исцрпува, а уште повеќе загадува. Повеќе >>

ЕЛЕКТРОНСКА НАПЛАТА НА СМЕТКИ

За користење на услугите потребно е да се најавите на системот на

www.evodovod-ohrid.com.mk
Штеди ја водата
Што секој од нас може да направи за заштеда на водата:  
- не излевајте ги старите моторни масла и другите нафтени деривати во канализација или потоци и реки
- штедливо користете ја водата при туширање, готвење, миење на раце и заби
- во летните месеци тревниците, градините и цвеќето залевајте ги во вечерните часови, за земјата што подолго да ја задржи водата. Повеќе >>
НАЈНОВИ ВЕСТИ

 
22 МАРТ СВЕТСКИ ДЕН НА ВОДАТА(WORLD WATER DAY
22.03.14

Светскиот ден на водата ( World Water Day ) се одбележува секоја година на 22 март. Традиционално и оваа година ќе се одбележи во целиот свет , под слоганот " Вода и енергија ".

Првите важни препораки за прашања поврзани со водата беа договорени на Конференцијата на Обединетите нации за вода одржани во 1977 година во Аргентина .
..   Повеќе »
 
Структура на вработени во МЈП-Проаква
13.03.14
МЈП Проаква Струга во 2005 година ја сочинуваа 357 вработени. Во 2013 година бројот на вработени во МЈП Проаква - Струга е 509 вработени. Ако на тоа се додаде бројот на вработени ..   Повеќе »
 
Преприклучување на водоводна линија на улица Димитар Влахов поради изведување на нестручно поврзување на водоводна линија од страна на фирма изведувач во 2011 год
28.02.14
МЈППроаква Р.Е.Водовод Охрид на улица Димитар Влахов изврши преприклучување на водоводната линија према улица Мите Богоески.

Претходно во 2011 год.по налог на Општина Охрид од страна на изведувач е извршено нестручно поврзување на главната водоводна линија..   Повеќе »
 
 
< Претходна 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 : 7 : 8 : 9 : 10 : 11 : 12 : 13 : 14 : 15 : 16 : 17 : 18 : 19 : 20 : 21 : 22 : 23 : 24 : 25 : 26 : 27 : 28 : 29 : 30 : 31 : 32 : 33 : 34 :   Следна >
СООПШТЕНИЕ
СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.
Со одлука на Организацијата на Обединетите нации 22Март е прогласен за Светски ден на водите, а целата наредна деценија од 2005 до 2015 година ја имаат прогласено за меѓународна деценија за заштита и зачувување на водата на Земјата или почеток на деценијата Вода за живот. Повеќе >>