Водата - основен извор на живот

Она што е ретко е скапо,
Водата како најважна на
светот, напротив нема цена
(Платон, 427-347 п.н.)

ВОДАТА - Незаменлив сопатник на човекот, скротена, насочена, во изобилство и количества кои зборуваат за цивилизациските и културни потреби, немилосрдно се исцрпува, а уште повеќе загадува. Повеќе >>

ЕЛЕКТРОНСКА НАПЛАТА НА СМЕТКИ

За користење на услугите потребно е да се најавите на системот на

www.evodovod-ohrid.com.mk
Штеди ја водата
Што секој од нас може да направи за заштеда на водата:  
- не излевајте ги старите моторни масла и другите нафтени деривати во канализација или потоци и реки
- штедливо користете ја водата при туширање, готвење, миење на раце и заби
- во летните месеци тревниците, градините и цвеќето залевајте ги во вечерните часови, за земјата што подолго да ја задржи водата. Повеќе >>
НАЈНОВИ ВЕСТИ

 
НОВА ВОДОВОДНА ЛИНИЈА НА УЛИЦА ЛАЗО ТРПОВСКИ
21.01.14
Екипите на МЈП Проаква Р.Е. Водовод Охрид на ден 16.01.2014 год. започнаа со изведба на нова водоводна линија на потегот на улица Лазо Трповски према улицата Мирче Ацев. Профилот на линијата изнесува Ф 63 и е во должина од 80 метри. Работите се одвиваат според планираната динамика и нејзиното финиширање се очекува во планираниот рок. ..   Повеќе »
 
Ќе направиме уште повеќе
13.01.14
2014 година продолжување на мисијата на МЈП Проаква за квалитетно и редовно водоснабдување и Р.Е.Водовод Охрид како модерно претпријатие кое врши водоснабдување на 50 000 корисници по европски стандарди на територијата на Општина Охрид..   Повеќе »
 
Почеток на реализација на програмата за работа за 2014-2016год. на Р.Е.Водовод Охрид и изградба на нова водоводна линија
09.01.14
Следејќи ги потребите на туристичкиот развој на градот, проширувањето на градежните зони и зголемувањето на населението и согласно Програмата за водоснабдување за 2014 год. на Р.Е.Водовод Охрид отпочнати се активности за изградба ..   Повеќе »
 
 
< Претходна 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 : 7 : 8 : 9 : 10 : 11 : 12 : 13 : 14 : 15 : 16 : 17 : 18 : 19 : 20 : 21 : 22 : 23 : 24 : 25 : 26 : 27 : 28 : 29 : 30 : 31 : 32 : 33 : 34 : 35   Следна >
СООПШТЕНИЕ
СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.
Со одлука на Организацијата на Обединетите нации 22Март е прогласен за Светски ден на водите, а целата наредна деценија од 2005 до 2015 година ја имаат прогласено за меѓународна деценија за заштита и зачувување на водата на Земјата или почеток на деценијата Вода за живот. Повеќе >>