Водата - основен извор на живот

Она што е ретко е скапо,
Водата како најважна на
светот, напротив нема цена
(Платон, 427-347 п.н.)

ВОДАТА - Незаменлив сопатник на човекот, скротена, насочена, во изобилство и количества кои зборуваат за цивилизациските и културни потреби, немилосрдно се исцрпува, а уште повеќе загадува. Повеќе >>

ЕЛЕКТРОНСКА НАПЛАТА НА СМЕТКИ

За користење на услугите потребно е да се најавите на системот на

www.evodovod-ohrid.com.mk
Штеди ја водата
Што секој од нас може да направи за заштеда на водата:  
- не излевајте ги старите моторни масла и другите нафтени деривати во канализација или потоци и реки
- штедливо користете ја водата при туширање, готвење, миење на раце и заби
- во летните месеци тревниците, градините и цвеќето залевајте ги во вечерните часови, за земјата што подолго да ја задржи водата. Повеќе >>
НАЈНОВИ ВЕСТИ

 
Изведба на водоводна линија за системот за наводнување на пешачката патека Студенчишта
18.03.16
МЈП Проаква Охрид отпочна со припреми за изведба на водоводна линија за системот за наводнување на пешачката патека Студенчишта кој проект финансиран од Општина Охрид е во третата завршна фаза.Водоводната линија која е со профил на цефки од 63мм ќе се протега во должина од 700м ,од Плажа Кадмо до Парк...   Повеќе »
 
Реконструкција на водоводната линија во Населба Исток
16.03.16
Во склоп на проектите финансирани од Општина Охрид,проектот за реконструкција на водоводната линија во Населба Исток е во завршна фаза.Со реконструкцијата извршена е замена на постоечките цефки со профил ф 63мм со нови со профил од 90мм во должина од 75 метри.Според предвидениот план започна и реконструкцијата на водоводната линија на Улица Андон Дуков во Населба Кошишта каде е предвидена замена на старата водоводна линија со нова која ќе биде од полиетиленски матерјал со профил од 63мм во должина од 200метри. Со овие проекти ќе се подобри водоснабдувањето во овие делови од градот како и одржувањето на системот за водоснабдување...   Повеќе »
 
Нова водоводна линија
09.03.16
Со цел подобрување на водоснабдувањето МЈП Проаква РЕ Водовод Охрид започна со изведба на водоводна линија ф63mm на улица Абас Емин крак "Тубелес" во должина од 60м...   Повеќе »
 
 
< Претходна 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 : 7 : 8 : 9 : 10 : 11 : 12 : 13 : 14 : 15 : 16 : 17 : 18 : 19 : 20 : 21 : 22 : 23 : 24 : 25 : 26 : 27 : 28 : 29 : 30 : 31 : 32 : 33 : 34 : 35   Следна >
СООПШТЕНИЕ
СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.
Со одлука на Организацијата на Обединетите нации 22Март е прогласен за Светски ден на водите, а целата наредна деценија од 2005 до 2015 година ја имаат прогласено за меѓународна деценија за заштита и зачувување на водата на Земјата или почеток на деценијата Вода за живот. Повеќе >>