Водата - основен извор на живот

Она што е ретко е скапо,
Водата како најважна на
светот, напротив нема цена
(Платон, 427-347 п.н.)

ВОДАТА - Незаменлив сопатник на човекот, скротена, насочена, во изобилство и количества кои зборуваат за цивилизациските и културни потреби, немилосрдно се исцрпува, а уште повеќе загадува. Повеќе >>

ЕЛЕКТРОНСКА НАПЛАТА НА СМЕТКИ

За користење на услугите потребно е да се најавите на системот на

www.evodovod-ohrid.com.mk
Штеди ја водата
Што секој од нас може да направи за заштеда на водата:  
- не излевајте ги старите моторни масла и другите нафтени деривати во канализација или потоци и реки
- штедливо користете ја водата при туширање, готвење, миење на раце и заби
- во летните месеци тревниците, градините и цвеќето залевајте ги во вечерните часови, за земјата што подолго да ја задржи водата. Повеќе >>
НАЈНОВИ ВЕСТИ

 
Наплатeн пункт во Трговскиот центар Трудбеник
26.11.08
МЈП-Проаква Р.Е.Водовод Охрид ги информира своите корисници дека сметките за потрошена вода можат да ги платат и во Наплатниот пункт во Трговскиот центар Трудбеник.
Со овој Наплатен пункт посебно ќе им се олесни плаќањето на сметките за вода ... ..   Повеќе »
 
МЈП-Проаква Р.Е.Водовод Охрид учествуваше на Консултативниот состанок на 24.11. 2008год. во Тирана, Албанија
25.11.08
Албанското министерство за животна средина Шумарство и водоснабдувње,Економската Комисија за Европа при Обединетите Нации(UNECE) и Глобалното партнерство за вода на Медитеранот (GWP-Med)заеднички организираа.....   Повеќе »
 
ПРОДОЛЖУВААТ РАБОТИТЕ ЗА ИЗГРАДБА НА НОВА ВОДОВОДНА МРЕЖА И ФЕКАЛНА КАНАЛИЗАЦИЈА ВО С.ЛЕСКОЕЦ
24.11.08
Со цел да се подобри водоснабдувањето во с. Лескоец. посебно во деловите каде што тоа не е задоволително се продолжува со работите за изградба на нова водоводна мрежа и фекална канализација според планираните активности. Заклучно со месец Септември изградени се... ..   Повеќе »
 
 
< Претходна 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 : 7 : 8 : 9 : 10 : 11 : 12 : 13 : 14 : 15 : 16 : 17 : 18 : 19 : 20 : 21 : 22 : 23 : 24 : 25 : 26 : 27 : 28 : 29 : 30 : 31 : 32 : 33   Следна >
СООПШТЕНИЕ
СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.
Со одлука на Организацијата на Обединетите нации 22Март е прогласен за Светски ден на водите, а целата наредна деценија од 2005 до 2015 година ја имаат прогласено за меѓународна деценија за заштита и зачувување на водата на Земјата или почеток на деценијата Вода за живот. Повеќе >>