Дома
Главно мени

Дома

Водоснабдување

Канализационен систем

Примарен колектор

Хидротехнички услови

Наплатен центар

Обрасци

Каква вода пиеме?

Совети

За викенд корисници

Кутија за корисници

СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.  Повеќе >>
Соопштение-Апел
23.03.10

          Веќе подолго време канализациониот систем на Охрид ,посебно на делот на населба Радојца Новичиќ е преоптеретен од дотек на неконтролирани подземни и атмосверски води.
          Пумпната станица во населбата нон стоп работи со три пумпи и не може да ги исцрпи приливните води.
          Апелираме до граѓаните сепаратниот систем да не го оптоваруваат со атмосверски и подземни води што е во заеднички интерес на сите.
          Без соработка со вас не е можно да се доведе системот во првобитна состојба.
СООПШТЕНИЕ
АНКЕТА
Дали сте задоволни од работата на службите на МЈП-Проаква?
Да, задоволни сме од работата на службите на МЈП-Проаква
Не, нема редовно читање на водомерното броило
Не, треба да се подобри редовноста во доставување на сметките
Да, МЈП-Проаква нуди можност за плаќање на заостанатиот долг на рати