Дома
Главно мени

Дома

Водоснабдување

Канализационен систем

Примарен колектор

Хидротехнички услови

Наплатен центар

Обрасци

Каква вода пиеме?

Совети

За викенд корисници

Кутија за корисници

СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.  Повеќе >>
Изградба на Атмосверска канализација на улица Железничка
14.04.10

  Како дел од планираните активности на улица Железничка во тек е изградба на Атмосверска канализација .Атмосверската канализацја е со профил фи 1000 и фи 800, а изведувач е приватното претпријатие Илинден.Покрај изведувачот и МЈП-Проаква Р.Е.Водовод Охрид учествува во градежните активности.   За нормално одвивање на изградбата на оваа улица МЈП-Проаква врши девијации на водоводните цевки како би дождовната линија поминала над водоводната инсталација.МЈП-Проаква заедно со изведувачот Илинден секојдневно ја пратат изградбата на оваа улица ,при што имаме ангажирано и дежурна екипа како би се избегнале подолги прекини во водоснабдувањето во овој дел од Градот.При изведување на активностите месното население од оваа населба има повремени прекини во снабдувањето со вода.МЈП-Проаква навремено ќе ги известува потрошувачите преку медиумите во случај на подолг прекин на снабдувањето со вода.Истово ќе се случува додека не заврши изградбата на оваа улица.

СООПШТЕНИЕ
АНКЕТА
Дали сте задоволни од работата на службите на МЈП-Проаква?
Да, задоволни сме од работата на службите на МЈП-Проаква
Не, нема редовно читање на водомерното броило
Не, треба да се подобри редовноста во доставување на сметките
Да, МЈП-Проаква нуди можност за плаќање на заостанатиот долг на рати