Водата - основен извор на живот

Она што е ретко е скапо,
Водата како најважна на
светот, напротив нема цена
(Платон, 427-347 п.н.)

ВОДАТА - Незаменлив сопатник на човекот, скротена, насочена, во изобилство и количества кои зборуваат за цивилизациските и културни потреби, немилосрдно се исцрпува, а уште повеќе загадува. Повеќе >>

ЕЛЕКТРОНСКА НАПЛАТА НА СМЕТКИ

За користење на услугите потребно е да се најавите на системот на

www.evodovod-ohrid.com.mk
Штеди ја водата
Што секој од нас може да направи за заштеда на водата:  
- не излевајте ги старите моторни масла и другите нафтени деривати во канализација или потоци и реки
- штедливо користете ја водата при туширање, готвење, миење на раце и заби
- во летните месеци тревниците, градините и цвеќето залевајте ги во вечерните часови, за земјата што подолго да ја задржи водата. Повеќе >>
НАЈНОВИ ВЕСТИ

 
Почеток на реализација на програмата за работа за 2014-2016год. на Р.Е.Водовод Охрид и изградба на нова водоводна линија
09.01.14
Следејќи ги потребите на туристичкиот развој на градот, проширувањето на градежните зони и зголемувањето на населението и согласно Програмата за водоснабдување за 2014 год. на Р.Е.Водовод Охрид отпочнати се активности за изградба ..   Повеќе »
 
ВРАТЕНА ДОВЕРБАТА НА ПОТРОШУВАЧИТЕ
05.01.14
Секојдневната ангажираност и посветеност на Р.Е. Водовод Охрид како јавен сервис во службата на граѓаните вроди со плод и враќање на довербата на потрошувачите. Корисникот на комуналните услуги е најважен и сите сектори, делови, елементи, ресурси се здружени со цел да се исполнат неговите барања за услугите кои ги нудиме ..   Повеќе »
 
Потпишан Меморандум за соработка помеѓу МЈП Проаква и Општина Охрид и претставници од компанија за водоснабдување од град Будимпешта Унгарија
06.12.13
На Бизнис Форумот за привлекување на странски инвестиции кој се одржа во Скопје се оствари средба со општина Охрид и МЈП - Проаква и генералниот директор на водоснабдителната компанија од град Будимпешта на која се потпиша Меморандум за соработка помеѓу компанија за водоснабдување од град Будимпешта - Унгарија и МЈП Проаква и Општина Охрид..   Повеќе »
 
 
< Претходна 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 : 7 : 8 : 9 : 10 : 11 : 12 : 13 : 14 : 15 : 16 : 17 : 18 : 19 : 20 : 21 : 22 : 23 : 24 : 25 : 26 : 27 : 28 : 29 : 30 : 31 : 32 : 33 : 34 :   Следна >
СООПШТЕНИЕ
СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.
Со одлука на Организацијата на Обединетите нации 22Март е прогласен за Светски ден на водите, а целата наредна деценија од 2005 до 2015 година ја имаат прогласено за меѓународна деценија за заштита и зачувување на водата на Земјата или почеток на деценијата Вода за живот. Повеќе >>