Дома
Главно мени

Дома

Водоснабдување

Канализационен систем

Примарен колектор

Хидротехнички услови

Наплатен центар

Обрасци

Каква вода пиеме?

Совети

За викенд корисници

Кутија за корисници

СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.  Повеќе >>
ЗА ВИКЕНД КОРИСНИЦИТЕ

Почитуван кориснику,

Со оглед на тоа дека Вие сте викенд-корисник, не сме во состојба редовно да ја следиме вашата потрошувачка на вода. Заради тоа Ве молиме да воспоставиме соработка, кој би била од заеднички интерес, Вам како корисник и нам како давател на услугата.
Можете да ги користите следните начини за редовно ажурирање и плаќање на потрошената вода:

- Сами да ја прочитате состојбата на водомерот и да дојдете директно во нашата Наплатна служба на ул. Климетов Универзитет, бр2, или во Дирекција на ул. Наум Охридски бб (Студенчишта). На прочитаната состојба веднаш ќе Ви се фактурира сметка за вода и веднаш можете да ја извршите уплата на истата.
- Сами да ја прочитате состојбата и да ја соопштите по телефон, како ние би ви фактурирале заедно со редовните месечни сметки на другите корисници, и притоа да ни оставите адреса на вашето редовно живеење, како би ви ја испратиле сметката.
- Можете по телефон да се обратите да повикате од нашите служби да ви го прочитаат водомерот, кога сте тука присутни и да оставите податоци за местото каде треба да ви се доставува сметката.

Ви благодариме за соработката

СООПШТЕНИЕ
АНКЕТА
Дали сте задоволни од работата на службите на МЈП-Проаква?
Да, задоволни сме од работата на службите на МЈП-Проаква
Не, нема редовно читање на водомерното броило
Не, треба да се подобри редовноста во доставување на сметките
Да, МЈП-Проаква нуди можност за плаќање на заостанатиот долг на рати