Дома
Главно мени

Дома

Водоснабдување

Канализационен систем

Примарен колектор

Хидротехнички услови

Наплатен центар

Обрасци

Каква вода пиеме?

Совети

За викенд корисници

Кутија за корисници

СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.  Повеќе >>
СКЛУЧИ ДОГОВОР НА РАТИ БЕЗ КАМАТА!
15.06.20

Се известуваат сите корисници (физички и правни лица) на услугите на ЈП ВОДОВОД Охрид, дека како дел од мерките за справување со економските последици настанати од вирусот COVID 19 , Управниот одбор на ЈП ВОДОВОД Охрид на седницата одржана на ден 12.06.2020 година донесе одлука за репрограмирање на долгови на корисници за услуги од водоснабдување, без камата за задоцнето плаќање. Физичките и правните лица кои ќе го платат заостанатиот (главен) долг еднократно, истиот го плаќаат без пресметана камата за задоцнето плаќање. Акцијата за склучување на договори за плаќање на рати без камата , започнува од 15.06.2020 заклучно со 15.09.2020 година и истите ќе се склучуваат само во правната служба на ЈП ВОДОВОД Охрид – Дирекција.
СООПШТЕНИЕ
АНКЕТА
Дали сте задоволни од работата на службите на МЈП-Проаква?
Да, задоволни сме од работата на службите на МЈП-Проаква
Не, нема редовно читање на водомерното броило
Не, треба да се подобри редовноста во доставување на сметките
Да, МЈП-Проаква нуди можност за плаќање на заостанатиот долг на рати