Дома
Главно мени

Дома

Водоснабдување

Канализационен систем

Примарен колектор

Хидротехнички услови

Наплатен центар

Обрасци

Каква вода пиеме?

Совети

За викенд корисници

Кутија за корисници

СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.  Повеќе >>
СООПШТЕНИЕ
02.01.20

Се известуваат сите корисници на услугите на ЈП Водовод Охрид дека со Одлуки на Советот на Општина Охрид и Советот на Општина Струга на ден 23.12.2019 год престана со работа правниот субјект МЈП ПРОАКВА и од 24.12.2019 год отпочна со работа новото јавно претпријатие ЈП Водовод Охрид

Се замолуваат сите корисници на услугите на ЈП Водовод Охрид да не вршат уплата на досегашните жиро сметки и своите уплати во иднина да ги вршат на новите жиро сметки за ЈП Водовод Охрид. Во прилог се новите жиро сметки:

Стопанска Банка 200003531943622

Шпаркасе банка 250019000515505

Комерцијална Банка 300010000183220

Стопанска Банка Битола 500000001294880

ТТК Банка 290000022217998

Халк Банка 270074040260131

НЛБ Тутунска Банка 210074040260124

ЕуроСтандард Банка 370001100290428

Охридска Банка 530000202220150
СООПШТЕНИЕ
АНКЕТА
Дали сте задоволни од работата на службите на МЈП-Проаква?
Да, задоволни сме од работата на службите на МЈП-Проаква
Не, нема редовно читање на водомерното броило
Не, треба да се подобри редовноста во доставување на сметките
Да, МЈП-Проаква нуди можност за плаќање на заостанатиот долг на рати