Дома
Главно мени

Дома

Водоснабдување

Канализационен систем

Примарен колектор

Хидротехнички услови

Наплатен центар

Обрасци

Каква вода пиеме?

Совети

За викенд корисници

Кутија за корисници

СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.  Повеќе >>
Анализи на водата
18.11.15

Организираното водоснабдување на град Охрид и околните села кои се под надлежност на Водовод Охрид подлежи на секојдневни анализи на водата од страна на Водовод Охрид и Општинскиот Центар за јавно здравје. Според последните извештаи добиени од ЈЗУ Центар за јавно здравје Охрид од случајно избраните примероци за анализа од водоснабдителниот систем, водата одговара на Правилникот за безбедност на вода за пиење на РМ (Сл. весник на РМ бр.46/08).


За селата кои се под надлежност на месните заедници Водовод Охрид и Општина Охрид имаат обезбедено хлор и помагаат околу водоснабдувањето.Со оглед на тоа дека се работи за застарена опрема и методи на хлорирање во иднина ќе се превземат активности за изнаоѓање решение на тој проблем така што по извршените стручни анализи опремата ќе се замени.
СООПШТЕНИЕ
АНКЕТА
Дали сте задоволни од работата на службите на МЈП-Проаква?
Да, задоволни сме од работата на службите на МЈП-Проаква
Не, нема редовно читање на водомерното броило
Не, треба да се подобри редовноста во доставување на сметките
Да, МЈП-Проаква нуди можност за плаќање на заостанатиот долг на рати