Дома
Главно мени

Дома

Водоснабдување

Канализационен систем

Примарен колектор

Хидротехнички услови

Наплатен центар

Обрасци

Каква вода пиеме?

Совети

За викенд корисници

Кутија за корисници

СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.  Повеќе >>
Редовни активности на МЈП ПРОАКВА Р.Е. ВОДОВОД – ОХРИД ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА КВАЛИТЕТОТ НА ВОДОСНАБДУВАЊЕТО ВО ГРАДОТ ПРЕД ПОЧЕТОКОТ НА ЛЕТНАТА СЕЗОНА
17.06.14

На ден Четврток 12.06.2014 год. екипите на Р.Е.Водовод Охрид извршија интервенција на водоводната мрежа , односно превземање редовни активности пред почетокот на летната сезона како што се измивање на водоводните линии, вршење поправки на главните шибери, отклонување на дефекти и тоа:

Чистење на двата резервари Студенчишта


Поправка на улични шибери


- пред Хотел Гранит ф150

- во нас. Рача ф150

- пред Хотел Бетон ф100

- на Ул.Климент Охридски ф250 и ф100

- Ул.Кленоец ф300

- Улиците Питу Гули и Прва Македонска ф350

- Ул.Туристичка ф250

- Ул.Јане Сандански ф250 и ф200

- Ул.Димитар Влахов ф250

- Улиците Крали Марко и Абас Емин ф300

- Ул.Охридска Бригада ф100

- Ул.Македонски Просветители ф200 и ф125

- Улиците 7-ми Ноември и Егејска ф150

- Ул.Момчило Јорданоски ф150

- Улиците Крали Марко и Дејан Војвода ф100

- Ул.Гоце Делчев ф200,ф150,ф100


Поправка на дефект на водоводна линија ф250 на Бул.Туристичка


Промена и поправка на шибери од домаќинства и индустриски водомериСООПШТЕНИЕ
АНКЕТА
Дали сте задоволни од работата на службите на МЈП-Проаква?
Да, задоволни сме од работата на службите на МЈП-Проаква
Не, нема редовно читање на водомерното броило
Не, треба да се подобри редовноста во доставување на сметките
Да, МЈП-Проаква нуди можност за плаќање на заостанатиот долг на рати