Дома
Главно мени

Дома

Водоснабдување

Канализационен систем

Примарен колектор

Хидротехнички услови

Наплатен центар

Обрасци

Каква вода пиеме?

Совети

За викенд корисници

Кутија за корисници

СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.  Повеќе >>
Почеток на реализација на програмата за работа за 2014-2016год. на Р.Е.Водовод Охрид и изградба на нова водоводна линија
09.01.14

Следејќи ги потребите на туристичкиот развој на градот, проширувањето на градежните зони и зголемувањето на населението и согласно Програмата за водснабдување за 2014 год. на Р.Е.Водовод Охрид отпочнати се активности за изградба на нова водоводна линија во населба Болнички Комплекс односно поврзување на дел од улицата Сирма Војвода со улица Момчило Јорданоски.

Новата водоводна линија ќе биде со профил фи160 и вкупна должина од 260м .

Изградбата на новата водоводна линија е само почеток на реализација на планираните активности согласно програмата за работа за 2014г. на Р.Е.Водовод Охрид која е усогласена со Локалната самоуправа и буџетот на Општина Охрид, се со цел корисниците да добијат подобро и поквалитетно водоснабдување.
СООПШТЕНИЕ
АНКЕТА
Дали сте задоволни од работата на службите на МЈП-Проаква?
Да, задоволни сме од работата на службите на МЈП-Проаква
Не, нема редовно читање на водомерното броило
Не, треба да се подобри редовноста во доставување на сметките
Да, МЈП-Проаква нуди можност за плаќање на заостанатиот долг на рати