Дома
Главно мени

Дома

Водоснабдување

Канализационен систем

Примарен колектор

Хидротехнички услови

Наплатен центар

Обрасци

Каква вода пиеме?

Совети

За викенд корисници

Кутија за корисници

СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.  Повеќе >>
Акција за исклучување од системот за водоснабдување
30.07.13

МЈП-Проаква Р.Е.Водовод –Охрид ги известува сите правни и физички лица корисници на водоснабдителниот систем согласно Законските одредби дека нашите мобилни екипи вршат исклучување од системот за водоснабдување на оние корисници кои имаат извршено

-приклучување на водоводната и канализационата мрежа без одобрение за приклучок и вршат бесправно користење на вода, таканаречени диви приклучоци

- исклучување на стамбени објекти кои бесправно користат вода од хидрантите за наводнување на паркови и зеленила

-Сите оние таканаречени диви приклучоц и кои еднаш веќе биле исклучени од системот за водоснабдување ,а се повторно бесправно се вклучиле ќе бидат исклучени дирекно од главната линија со специјална механизација,


Трошоците за исклучување и повторно приклучување ќе бидат на товар на потрошувачите
За сторителите на вакво дело покрај исклучувањето,следат соодветни казнени мерки а против одредени сторители веќе се поднесени соодветни пријави и истите се казнети.
Исто така се врши исклучување на сите корисници кои не го почитуваат склучениот Договор за исплата на долгот на рати за кое непочитување се претходно опоменати.

Мобилните екипи ќе вршат исклучување од системот на водоснабдување на сите корисници кои ненавремено ги плаќаат сметките за потршена вода и канализација.
СООПШТЕНИЕ
АНКЕТА
Дали сте задоволни од работата на службите на МЈП-Проаква?
Да, задоволни сме од работата на службите на МЈП-Проаква
Не, нема редовно читање на водомерното броило
Не, треба да се подобри редовноста во доставување на сметките
Да, МЈП-Проаква нуди можност за плаќање на заостанатиот долг на рати