Дома
Главно мени

Дома

Водоснабдување

Канализационен систем

Примарен колектор

Хидротехнички услови

Наплатен центар

Обрасци

Каква вода пиеме?

Совети

За викенд корисници

Кутија за корисници

СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.  Повеќе >>
Прекин во водоснабдувањето во зависност од најавените интервенции на МЕПСО А.Д.
12.04.13

МЈП-Проаква Р.Е.Водовод Охрид ги известува своите корисници дека поради најавените прекини со електрична енергија од страна на МЕПСО А.Д. ќе има прекин на работа на Пумпната станица "Дрвара" поради што дел од корисниците во стариот дел на градот ќе имаат прекин во снабдувањето со вода и тоа улиците: Кузман Капидан, Браќа Миладинови, Григор Прличев, Илиндеска, Христо Узунов, Климентска, Кочо Рацин, Димче Маленко, 11-Октомври, Охридска Архиепископија, Нада Филева и населба Чекоштина.

Исто така можно е во високата зона на градот и високите згради водоснабдувањето да биде со намален притисок.

Прекин во водоснабдувањето ќе има и во населбите Рача, Елешец, Коњско, Трпејца , Љубаништа.

Прекинот во снабдувањето ќе биде во времетраење согласно известувањата од МЕПСО А.Д. односно спрема најавените временски интервали:
Сабота, 13 април во интервалите од 08:00 часот до 16:00 часот
Недела, 14 април во интервалите од 08:00 часот до 18:00 часот
Понеделник,15 април во интервалите од 13:00 часот до 18:00 часот.
СООПШТЕНИЕ
АНКЕТА
Дали сте задоволни од работата на службите на МЈП-Проаква?
Да, задоволни сме од работата на службите на МЈП-Проаква
Не, нема редовно читање на водомерното броило
Не, треба да се подобри редовноста во доставување на сметките
Да, МЈП-Проаква нуди можност за плаќање на заостанатиот долг на рати