Дома
Главно мени

Дома

Водоснабдување

Канализационен систем

Примарен колектор

Хидротехнички услови

Наплатен центар

Обрасци

Каква вода пиеме?

Совети

За викенд корисници

Кутија за корисници

СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.  Повеќе >>
ИЗВЕСТУВАЊЕ!!!
04.11.11

Ве известуваме дека со донесувањето на Законот за изменување и дополнување на Законот за извршување (Сл.Весник на Р.М. бр. 83/09 и Законот за изменување на Законот за извршување Сл.Весник на Р.М. бр 88/10) е креиран системот на трансфер на извршните предмети од судовите кај нотарите и извршителите.
Од 01.07.2011 год. доверителот МЈП Проаква Р.Е.Водовод Охрид има започнато постапка за извршување пред судовите и истата ќе ја продолжи со постапка за присилно извршување заклучно со 31.12.2011 год.

Од горенаведените причини, доколку имате долг по тужби, а евентуално како не би се изложувале на дополнителни трошоци (нотари или извршители), доверителот Ви дава можност за спогодбено регулирање на неисплатениод долг. За подетални информации обратете се во службите на Р.Е. Водовод Охрид - дирекција, Билјанини Извори.
СООПШТЕНИЕ
АНКЕТА
Дали сте задоволни од работата на службите на МЈП-Проаква?
Да, задоволни сме од работата на службите на МЈП-Проаква
Не, нема редовно читање на водомерното броило
Не, треба да се подобри редовноста во доставување на сметките
Да, МЈП-Проаква нуди можност за плаќање на заостанатиот долг на рати