Дома
Главно мени

Дома

Водоснабдување

Канализационен систем

Примарен колектор

Хидротехнички услови

Наплатен центар

Обрасци

Каква вода пиеме?

Совети

За викенд корисници

Кутија за корисници

СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.  Повеќе >>
ИНФОРМАЦИЈА ЗА КОРИСНИЦИТЕ!!!
31.08.11

Со донесување на Законот за изменување и дополнување на законот за извршување ("Службен весник на Република Македонија бр.83/09) и Законот за изменување на Законот за извршување ("Службен весник на Република Македонија бр. 88/10") се креираше системот на трансфер на извршните предмети од судовите кај нотарите и извршителите.

- МЈП Проаква ги известува корисниците на услуги од Р.Е. Водовод - Охрид и сите должници дека согласно горе наведените закони, започнатите постапки пред Основен Суд - Охрид ќе продолжат да се реализираат преку нотарите и извршителите и ќе почнат да се применуваат од 01.09.2011 год.

- Затоа Р.Е.Водовод Охрид апелира до должниците доброволно да ги надмират своите долгови за да не се изложат на дополнителни трошоци.
СООПШТЕНИЕ
АНКЕТА
Дали сте задоволни од работата на службите на МЈП-Проаква?
Да, задоволни сме од работата на службите на МЈП-Проаква
Не, нема редовно читање на водомерното броило
Не, треба да се подобри редовноста во доставување на сметките
Да, МЈП-Проаква нуди можност за плаќање на заостанатиот долг на рати