Дома
Главно мени

Дома

Водоснабдување

Канализационен систем

Примарен колектор

Хидротехнички услови

Наплатен центар

Обрасци

Каква вода пиеме?

Совети

За викенд корисници

Кутија за корисници

СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.  Повеќе >>
Подобрување на квалитетот на водоснабдувањето во градот станува главен приоритет на јавното претпријатие Проаква Р.В.Водовод Охрид. Нова водоводна линија во село Велгошти
20.05.09

Р.Е.Водовод-Охрид во рамките на планираните активности интезивно работи на реконструкција на дел од постоечката ,водоводна мрежа , но исто така и на изведба на нова водоводна и канализациона мрежа , со цел подобрување на водоснабдувањето и квалитетот на живеењето на жителите на град Охрид. Со цел да се подобри водоснабдувањето во село Велгошти посебно во деловите каде што тоа не е задоволително изградена е нова водоводна линија во село Велгошти.Новата водоводна линија фи 160 е со должина од 700м и го опфаќа потегот од мостот кај Отпадот до пресекот со улица Андреја Јованоски.

СООПШТЕНИЕ
АНКЕТА
Дали сте задоволни од работата на службите на МЈП-Проаква?
Да, задоволни сме од работата на службите на МЈП-Проаква
Не, нема редовно читање на водомерното броило
Не, треба да се подобри редовноста во доставување на сметките
Да, МЈП-Проаква нуди можност за плаќање на заостанатиот долг на рати