Дома
Главно мени

Дома

Водоснабдување

Канализационен систем

Примарен колектор

Хидротехнички услови

Наплатен центар

Обрасци

Каква вода пиеме?

Совети

За викенд корисници

Кутија за корисници

СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.  Повеќе >>
Подобрување на квалитетот на водоснабдувањето во градот станува главен приоритет на јавното претпријатие Проаква Р.В.Водовод Охрид. Нова водоводна и канализациона мрежа на улица Спас Банџов
15.05.09


Р.Е.Водовод-Охрид во рамките на планираните активности интезивно работи на реконструкција на дел од постоечката ,водоводна мрежа , но исто така и на изведба на нова водоводна и канализациона мрежа , со цел подобрување на водоснабдувањето и квалитетот на живеењето на жителите на град Охрид. Екипите на Р.Е.Водовод-Охрид деновиве работат на изградба на нова водоводна и канализациона мрежа на улицата Спас Банџов.Новата водоводна линија ќе биде со должина од 100м ,а должината на канализационата мрежа ќе изнесува 200м..Исто така извршено е и сепарација на атмосферската од фекалната канализација како и преприклучување на постојните приклучоци од старата на новата водоводна и канализациона мрежа.

СООПШТЕНИЕ
АНКЕТА
Дали сте задоволни од работата на службите на МЈП-Проаква?
Да, задоволни сме од работата на службите на МЈП-Проаква
Не, нема редовно читање на водомерното броило
Не, треба да се подобри редовноста во доставување на сметките
Да, МЈП-Проаква нуди можност за плаќање на заостанатиот долг на рати