Дома
Главно мени

Дома

Водоснабдување

Канализационен систем

Примарен колектор

Хидротехнички услови

Наплатен центар

Обрасци

Каква вода пиеме?

Совети

За викенд корисници

Кутија за корисници

СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.  Повеќе >>
СВЕТСКИ ДЕН НА ВОДИТЕ 22 МАРТ - 2009
23.03.09Водата има посебно место во нашата планета. Таа го дава животот и овозможува негов развиток и создавање на нов. Таа е дел од секое живо суштество.
Водата е животна енергија на земјата.


Со цел да се фокусира јавното внимание на критичните прашања поврзани со водата во денешницата, во 1992 год. во Рио де Женеиро, Бразил, Генералното собрание на Обединетите Нации, го назначи 22 Март како Меѓународен ден на водата.
Мотото на Светскиот ден на водата за 2009 год. е:

"Водата-без граници-го поврзува светот"

По повод Светскиот ден на водата 22 Март Р.Е. Водовод - Охрид иницира одбележување на Меѓународниот ден на водата, преку најразлични манифестации и кампањи.
Р.Е. Водовод - Охрид оваа година го одбележи празникот преку организирање на ликовен натпревар со учество на основните училишта од Охрид и тоа:

* ОУ "Григор Прличев"
* ОУ "Браство Единство"
* ОУ "Христо Узунов"
* ОУ "Кочо Рацин"
* ОУ "Климент Охридски"


Целна група се учениците од 5то до 8мо одделение од основните училишта од општина Охрид.

Цел: Подигнување на јавната свест за значењето на водата како еден од најважните фактори за опстанок на човекот.

* Формирање позитивни ставови и стекнување навики за користење, штедење на водата и заштита од загадување
* Запознавање со поимите здравствена исправност на водата за пиење, одржување на хигиената, чување и унапредување на здравјето на луѓето и животната средина
* Подигање на еколошката свест кај учениците
* Подигнување на јавната свест за значењето на водата како еден од најважните фактори за опстанок на човекот и др.

ПРИЈАВЕНИ ЛИКОВНИ ТВОРБИ ОД ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА ПО ПОВОД СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДАТА:

* ОУ "КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ"* ОУ "БРАТСТВО ЕДИНСТВО"* ОУ "ГРИГОР ПРЛИЧЕВ"* ОУ "КОЧО РАЦИН"* ОУ "ХРИСТО УЗУНОВ"

СООПШТЕНИЕ
АНКЕТА
Дали сте задоволни од работата на службите на МЈП-Проаква?
Да, задоволни сме од работата на службите на МЈП-Проаква
Не, нема редовно читање на водомерното броило
Не, треба да се подобри редовноста во доставување на сметките
Да, МЈП-Проаква нуди можност за плаќање на заостанатиот долг на рати