Дома
Главно мени

Дома

Водоснабдување

Канализационен систем

Примарен колектор

Хидротехнички услови

Наплатен центар

Обрасци

Каква вода пиеме?

Совети

За викенд корисници

Кутија за корисници

СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.  Повеќе >>
Новата водоводна мрежа и фекална канализација во с.Лескоец се одвива според планот
22.11.08

Со цел да се подобри водоснабдувањето во с. Лескоец, посебно во деловите каде што тоа не е задоволително се почна со изградба на нова водоводна мрежа која ќе се поврзува со градскиот водовод. Според предвидениот план новата водоводна мрежа ќе биде со вкупна должина од 4км додека должината на новата фекална канализација ќе изнесува 11.8км
Изградбата на новата водоводна мрежа и фекална канализација во с. Лескоец се одвива според планираните активности.
Во првата фаза на изведување на работите досега е изградена нова водоводна линија Ф160 со должина 1400м и Ф 90 со должина 200м. Паралелно со водоводната мрежа се врши изградба на нова канализациона мрежа и досега се изградени Ф400 со должина 2250м и Ф300 со должина 300м.
СООПШТЕНИЕ
АНКЕТА
Дали сте задоволни од работата на службите на МЈП-Проаква?
Да, задоволни сме од работата на службите на МЈП-Проаква
Не, нема редовно читање на водомерното броило
Не, треба да се подобри редовноста во доставување на сметките
Да, МЈП-Проаква нуди можност за плаќање на заостанатиот долг на рати