Дома
Главно мени

Дома

Водоснабдување

Канализационен систем

Примарен колектор

Хидротехнички услови

Наплатен центар

Обрасци

Каква вода пиеме?

Совети

За викенд корисници

Кутија за корисници

СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.  Повеќе >>
Даме Груев - нова улична водоводна линија
18.11.08

Како дел од планираните програмски активности, а со цел за поквалитетно и поредовно водоснабдување на жителите на улицата Даме Груев ,МЈП-Проаква Р.Е.Водовод Охрид врши изградба на нова улична водоводна линија и фекална канализација, со преприклучување на објектите во новата линија.
Исто така се изврши и рехабилитација на постојната атмосферска канализација при што се изврши и сепарирање на фекалната и атмосферска канализација.
Водоводната линија има должина 700м и дијаметар ф160, а канализационата линија е со профил ф 400.
Инвеститор за изградба на уличната водоводна линија и фекална канализација е Општина Охрид- Сектор за урбанизам, Заштита на животна средина и Комунален развој

СООПШТЕНИЕ
АНКЕТА
Дали сте задоволни од работата на службите на МЈП-Проаква?
Да, задоволни сме од работата на службите на МЈП-Проаква
Не, нема редовно читање на водомерното броило
Не, треба да се подобри редовноста во доставување на сметките
Да, МЈП-Проаква нуди можност за плаќање на заостанатиот долг на рати