Дома
Главно мени

Дома

Водоснабдување

Канализационен систем

Примарен колектор

Хидротехнички услови

Наплатен центар

Обрасци

Каква вода пиеме?

Совети

За викенд корисници

Кутија за корисници

СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.  Повеќе >>
ДЕНЕС Е СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДАТА!
22.03.18

Преку една милјарда луѓе денес имаат пристап кон чиста вода за пиење, а милиони умираат од недостиг на истата. Климатските промени, загадувањато на водите и прекршување на поставените еколошки правила и норми само го интензивираат редуцирањето на резервите на вода неопходна за живот. Порано или подоцна ќе мораме да водиме сметка за водата. Во рамките на Акциониот план за Односи со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услугите.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22 Март.

Со одлука на Организацијата на Обединетите нации 22 Март е прогласен за Светски ден на водите, а Слоганот на Светскиот ден на водата за 2018 гласи “Природа за вода”. Оваа година слоганот “Природа за вода” се однесува на изнаоѓање решенија кои се базираат на принципите на природата за соочување со предизвиците од недостиг на вода во 21 век. Кампањата се вика “Одговорот е во природата” и се насочува подигнување на свеста за изнаоѓање решенија кои ќе допринесат за поквалитетен живот односно вода во светот како:

- садење на дрва за обновување на шумите

- чистење на каналите и поврзување со реките за заштита од поплави и

- обновување на блатата,

претставуваат одржлив и финансиски ефективен начин за да се обнови водниот фонд, да се намалат ефектите од климатските промени и да се подобри целокупниот квалитет на здравјето и животот на луѓето во целиот свет.
Преку имплементација на решенијата базирани на природата ќе се одговори на потребите за вода на целокупната растечка популација, ќе се помногне на целокупната светска економија и ќе се придонесе во заштитата на животната средина преку намалување на загадувањето.
СООПШТЕНИЕ
АНКЕТА
Дали сте задоволни од работата на службите на МЈП-Проаква?
Да, задоволни сме од работата на службите на МЈП-Проаква
Не, нема редовно читање на водомерното броило
Не, треба да се подобри редовноста во доставување на сметките
Да, МЈП-Проаква нуди можност за плаќање на заостанатиот долг на рати