Дома
Главно мени

Дома

Водоснабдување

Канализационен систем

Примарен колектор

Хидротехнички услови

Наплатен центар

Обрасци

Каква вода пиеме?

Совети

За викенд корисници

Кутија за корисници

СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДИТЕ
Во рамките на Акциониот план за Oдноси со јавност се спроведе кампања за подигање на јавната свест кај своите корисници на услуги.
Како посебна активност во кампањата, е одбележување на Светскиот ден на водите 22-Март.  Повеќе >>
МЈП ПРОАКВА РЕ ВОДОВОД ОХРИД СО НИЗА УСПЕШНИ АКТИВНОСТИ ПРЕД ПОЧЕТОКОТ НА ЛЕТНАТА СЕЗОНА
07.04.17

На ден 06.04.2017 год. МЈП Проаква РЕ Водовод Охрид спроведе успешна активност со цел навремено, поквалитетно и безбедно водоснабдување, како и за избегнување на потешки дефекти во претстојната сезона.
Имено, екипите на МЈП Проаква РЕ Водовод Охрид извршија измивање на резерварите Кале и Студенчишта и измивање на сите водоводни линии на Град Охрид и оклоните населени места чии водоводи се под надлежност на МЈП Проаква РЕ Водовод Охрид.

Покрај ова беа санирани и заменети голем број вентили од поголеми профили и тоа: Санација на вентили

- Ул.Бул.Туристичка ф200мм и ф250мм;
- Ул.15-ти Корпус ф 150мм;
- Ул.Стив Наумов ф 125мм;
- Ул.Димитар Влахов ф 250мм;
- Нас.Рача ф 200мм;
- Нас.Варош ф 200мм;
- Нас.Исток ф 200мм;
- Ул.Мак.Просветители ф 80мм и ф 200мм;
- Ул.Крали Марко и Абас Емин ф 300мм,

Монтирање на нови вентили
- Ул.Бул.Туристичка ф 200мм;
- Градски Пазар ф ф100мм;
- Ул.Железинчка и Ул.Абас Емин ф 200мм;
- Нас. Исток ф 80мм.

Прекинот на водоснабдувањето беше искористен и за спроведување на тековни активности како промени и санации на вентили и водомерни броила на индивидуални потрошувачи и правни лица ,како и санација на водоводни линии во непристапни терени кои екипите навремено ги санираа.
ВОЕДНО УПАТУВАМЕ БЛАГОДАРНОСТ ДО ПРОТИВПОЖАРНАТА ЕДИНИЦА ОХРИД ЗА УКАЖАНАТА ПОМОШ ПРИ ЧИСТЕЊЕ НА РЕЗЕРВАРИТЕ

СООПШТЕНИЕ
АНКЕТА
Дали сте задоволни од работата на службите на МЈП-Проаква?
Да, задоволни сме од работата на службите на МЈП-Проаква
Не, нема редовно читање на водомерното броило
Не, треба да се подобри редовноста во доставување на сметките
Да, МЈП-Проаква нуди можност за плаќање на заостанатиот долг на рати